Het is goed te zien dat de gehele organisatie draait op vrijwilligers. Zonder deze mensen heeft onze gehele organisatie geen bestaansrecht. Wel willen we er op hameren dat er vanaf 2022 een mogelijkheid gaat bestaan dat er meerdere functies vrij komen die we kunnen aanmerken als betaalde krachten. Dit houdt namelijk in dat het museum bestaansrecht heeft en behoudt.
Oorlogsmuseum Niemandsland is een kennisinstituut, maar kennisborging is een kwetsbaar punt. De organisatie kan helaas nog geen medewerkers veroorloven, als gevolg van het feit dat het museum zich niet kan veroorloven om de structurele personele lasten exponentieel te laten groeien.
Heb jij wat vrije tijd over en zoek je hier een leuke invulling voor?
Daag jij jezelf graag uit en heb je interesse in de Tweede Wereldoorlog? Dan is Oorlogsmuseum Niemandsland op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar gepassioneerde gidsen, gastheren/gastvrouwen voor het museum en handige monteurs om onze voertuigen rijdend te houden.
- Heb jij elke week wat uren over doordeweeks? (Uren in overleg)
- Affiniteit met de Tweede Wereldoorlog en het regionale verhaal van de Betuwe?
- Goede sociale vaardigheden?
- En vooral veel plezier in wat je doet?
Alleen samen kunnen we de geschiedenis levend maken en zorgen wij dat het verhaal van de Betuwe toegankelijk is voor iedereen.
Hebben wij jouw interesse gewekt? Kom dan eens vrijblijvend langs op maandagavond, vrijdag overdag voor een gezellig gesprek of neem contact met ons op via
Info@museumniemandsland.nl of onderstaande formulier.
De Governance code
Wij hanteren de Governance code, de Fair practice code en de Code Diversiteit & Inclusie als richtlijnen en waarborgen voor ons project. Deze codes dienen als leidraad voor goed bestuur, ethisch handelen, transparantie, duurzaamheid en inclusie in al onze activiteiten. Door deze codes te volgen, streven we ernaar om een professionele en verantwoordelijke aanpak te hanteren, waarbij gelijke kansen, diversiteit en inclusie centraal staan. Dit zorgt voor een rechtvaardige en respectvolle werkomgeving en draagt bij aan de integriteit en kwaliteit van ons project.
De Stichting werkt met vrijwilligers. De bestuurders en vrijwilligers van de stichting ontvangen voor hun werkzaamheden geen vergoeding. Eventuele onkosten worden wel vergoed.
Oorlogsmuseum Niemandsland is aangemerkt als culturele ANBI, een algemeen nut beogende instelling.
Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Door deze culturele ANBI status is oorlogsmuseum Niemandsland geheel vrijgesteld van schenkings- en erfbelasting, waardoor uw schenking geheel ten goede komt aan het culturele doel. Donateurs van culturele ANBI’s hebben een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer weten over onze culturele ANBI status? Klik hier
RSIN 8197.00.149.
Informatie ANBI-registratie: Stichting Oorlogsmuseum Niemandsland, Nijmeegsestraat 19a, 6691 CK Gendt
Stichting Oorlogsmuseum Niemandsland stelt zich, met uitsluiting van winstoogmerk, ten doel het in stand houden van het Oorlogsmuseum Niemandsland, het voor een breed publiek levend houden van de krijgsverrichtingen in de gevechten in de Betuwe ‘’nergens in Europa werd zo lang gevochten als hier”, de herinnering daaraan en de gevolgen daarvan voor de bevolking, het verzamelen en uitdragen van kennis door middel van onderzoek, educatieve projecten, presentaties en publieksactiviteiten alsmede het bieden van ontmoetingsplaatsen voor herdenken en voorts al het geen daarmee in de meest ruime zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
Zij tracht dit doel te bereiken door:
De missie van Oorlogsmuseum Niemandsland in de periode 2020-2022 luidt als volgt:
Oorlogsmuseum Niemandsland vertelt als regiomuseum en enige museum in Nederland het historische en sociaal culturele verhaal rondom de gevechten in de Betuwe. Regionaal en (inter)nationaal publiek, dat op zoek is naar kwalitatieve ontspanning en/of een plek van herinnering, in een tijdperk van toenemende interesse voor persoonlijke geschiedbeleving en authenticiteit.
In de komende jaren zal er ook grondig gekeken worden naar de huisvesting. Momenteel loopt er een onderzoek naar de koop van het huidige pand (Villa Ganita). Samen met de Historische kring Gente zal worden gekeken of het rendabel is om het pand aan te schaffen in samenwerking met een commerciële partij. Een masterplan zal dit gaan verwoorden. Hylkema Erfgoed zal ons hierin ondersteunen in het onderzoek.
Het Masterplan heeft als doel om het museum en het pand toekomstbestendig te maken en voor te bereiden op een verwachte groei.
Deze imposante landmark (Villa Ganita) heeft de kracht om het verhaal levend te houden voor toekomstige generaties en het verhaal, dankzij moderne technieken, zelf te vertellen. Deze sense of place draagt bij aan de relevantie om het verhaal over gevechten in de Betuwe en de gevolgen daarvan nog steeds over te dragen aan een breed publiek.
De visie van Oorlogsmuseum Niemandsland is voor de periode 2020-2022 onder te verdelen in vijf hoofdlijnen:
Oorlogsmuseum Niemandsland streeft naar een gezonde mix van de uitvoering van publieke kerntaken en cultureel ondernemerschap.
In 2022....