Educatie op Locatie

Freedom Convoy

Educatie op locatie

Doet u mee?

Hoe jij kunt helpen?

We hebben jouw steun nodig om dit project te realiseren. Met jouw bijdrage kunnen we het educatie materiaal maken en de voertuigen restaureren om dit educatieve project mogelijk te maken. Jouw steun zal rechtstreeks ten goede komen aan het Educatie Project Freedom Convoy en zal ons in staat stellen om de volgende generatie te inspireren door middel van geschiedenis en educatie.

Unieke Educatieve Werkboekjes


Lokale Samenwerking

Toekomstige Mogelijkheden

We zijn verheugd om aan te kondigen dat ons educatie project ‘’Freedom Convoy’’ een opmerkelijke stap voorwaarts heeft gezet met de ontwikkeling van onze educatieve werkboekjes. Wat deze werkboekjes extra bijzonder maakt, is dat we ons richten op een regionale specificatie, mogelijk gemaakt door samenwerking met gerenommeerde regionale historici.

Deze benadering stelt ons in staat om de rijke geschiedenis en cultuur van elke afzonderlijke gemeente te integreren in de inhoud van de werkboekjes. Door te werken met experts die bekend zijn met de lokale context, kunnen we ervoor zorgen dat de educatieve materialen niet alleen informatief zijn, maar ook nauw verbonden met de unieke geschiedenis en kenmerken van elke regio.

Het doel van deze regionale specificatie is om de werkboekjes nog relevanter te maken voor uw gemeente. We geloven sterk in het belang van het begrijpen van de lokale geschiedenis en het koesteren van een gevoel van trots en identiteit binnen de gemeenschap. Door samen te werken met regionale historici, willen we ervoor zorgen dat de educatieve inhoud een waardevolle bijdrage levert aan het onderwijs in uw regio

Wat deze werkboekjes nog specialer maakt, is dat ze flexibel kunnen worden ingezet. U kunt ervoor kiezen om ze te integreren in bredere educatieve programma’s of na 2024 zelfstandig te gebruiken, los van het gehele Freedom Convoy-project. Hierdoor worden de werkboekjes niet alleen een momentopname van ons initiatief, maar een blijvende bron van kennis die kan worden ingezet voor toekomstige educatieve doeleinden. Een duurzame inzet en samenwerking is hiervan de opzet


Het Educatie project Freedom Convoy

Ondersteun het project

Ondersteun het Freedom Convoy Educatie Project 2024!


Stel je voor: het is Market Garden 2024, en een kleinecolonne voertuigen beweegt zich van stad naar stad, van dorp naar dorp, met een missie die verder gaat dan alleen herdenken. Het Educatie Project Freedom Convoy heeft als doel om een educatief en interactief programma aan te bieden aan leerlingen in Nederland, om de gebeurtenissen van Market Garden, en in 2025 de bevrijding van Nederland, op een unieke en meeslepende manier te ervaren. Maar om dit mogelijk te maken, hebben we jouw hulp hard nodig!


Missie

&

Doelstellingen


Onze Missie
Onze missie is eenvoudig maar krachtig: we willen een interactief en educatief programma bieden aan leerlingen door hen de kans te geven om de route van Market Garden 1944 en de bevrijding van Nederland te volgen. Dit betekent dat we in september 2024 met een kleine colonne voertuigen van stad naar stad en van dorp naar dorp zullen reizen, waarbij we op elke locatie een dag lang een educatief programma zullen aanbieden.


Wat we willen bereiken
- Leerlingen de kans bieden om de geschiedenis van Market Garden, en de bevrijding te begrijpen en te ervaren.
- De herinnering aan de gebeurtenissen van Operatie Market-Garden/bevrijding levendig houden.
- Een unieke en interactieve manier van leren aanbieden. (denk hierbij aan werkboekjes, apps etc)
- Met leerlingen in gesprek gaan, Wat betekend dit nu? En wat is vrijheid voor de leerling/student?


Hoe jij kunt helpen
We hebben jouw steun nodig om dit project te realiseren. Met jouw bijdrage kunnen we het educatie materiaal maken en de voertuigen restaureren om dit educatieve project mogelijk te maken. Jouw steun zal rechtstreeks ten goede komen aan het Educatie Project Freedom Convoy en zal ons in staat stellen om de volgende generatie te inspireren door middel van geschiedenis en educatie.


Word jij net als Helen Patton (kleindochter van General George S Patton Jr) ook ambassadeur?

Contact?

Zoekt u contact om ons financieel of met middelen te steunen? Of wilt u dit project al vast zetten voor uw regio neem dan contact met ons op.


U kunt ook uw bijdrage doneren via de bank:

tnv: St Museum Niemandsland

NL65 ABNA 0541 2304 84

Onder vermelding van bijdrage

''Vrijheid is een werkwoord, iedere dag moeten we hier aan blijven werken''

Robert Braam


st Oorlogsmuseum Niemandsland