logotype

Oorlogsmuseum Niemandsland

 

 

Oorlogsmuseum Niemandsland is een stichting die zich bezig houdt met de situatie in de Betuwe tijdens de Tweede Wereldoorlog, het organiseren van rondritten met militaire voertuigen uit deze periode, workshops voor scholen, opzetten en inrichten van authentieke kampementen, relaties onderhouden met veteranen in binnen- en buitenland en het onderhouden van een klein oorlogsmuseum.

Oorlogsmuseum Niemandsland Gehuisvest in het imposante oude Gemeentehuis van Gendt, biedt u een blik terug in de tijd om de oorlogshistorie en beleving van de Tweede Wereldoorlog in een zo realistisch mogelijk beeld weer te geven. In de geheel vernieuwde presentatie komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse, Engelse Amerikaanse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie authentieke uniformen, documenten, en foto’s. Maak nu kennis met dit unieke museum waar de oorlog letterlijk op je huid kruipt. Veel voorwerpen zijn geschonken door veteranen en inwoners van deze omgeving. Bijna elk voorwerp in het museum heeft zijn eigen verhaal en is daarom uniek.
Tijdens uw bezoek is er een gids aanwezig om uw rondleiding compleet te maken.

 

Locatie:

Het museum is gevestigd in de kelder van het oude gemeentehuis van Gendt. Waar nu de Historische kring de Gente is gehuisvest. Nijmeegsestraat 19 Gendt (Gld)

Sponsoren

Hier had uw reclame kunnen staan!!

Interesse om ons te sponseren? 

Neem dan contact met ons op via:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Oorlogspullen

Spullen uit de oorlog? Gooi ze niet weg!

Heeft u thuis nog spullen uit de 2e wereld oorlog liggen? Zowel burger als militair en u weet niet wat u er mee moet? Gooi ze niet weg!!!!! Oorlogsmuseum Niemandsland neemt graag uw spullen over om... (read more)

 

Stichting

Het ontstaan van de stichting

“Het begon met een helm en een jas, die ik aan moest tijdens een tourtocht in een jeep.” Aan het woord is Robert Braam. Voorzitter van de stichting. “De interesse voor de situatie tijdens de oorlog in mijn eigen omgeving was gewekt en... (read more)

Facebook LikeBox